In juli 2016 is WIJ opgericht, het gemeenschapsfonds Wijdemeren. WIJ is er voor en door alle inwoners van Wijdemeren. Het fonds maakt het mogelijk dat ieder die dat wil een initiatief kan nemen om de saamhorigheid te bevorderen. Dat kunnen kleine en grote(re) activiteiten zijn op het gebied van kunst en cultuur, maar ook op het vlak van welzijn, sport, natuur, dieren of educatie.

Om dit soort initiatieven financieel te kunnen ondersteunen, werft het fonds middelen uit de Wijdemeerse samenleving. Hierop kun je als inwoner een beroep doen als je geld nodig hebt om een lokaal project te starten en ontoereikend terecht kunt bij een ander fonds, stichting of organisatie.

Dus heb je leuke ideeën om het contact in je buurt te versterken? Komen er mooie plannetjes bij je boven om de omgeving meer te verbinden? Aarzel dan niet, maar neem contact met ons op. WIJ is er voor en met elkaar. WIJ voor Wijdemeren!

Wij voor Wijdemeren

Visie en missie

Het doel van WIJ is het aantrekken, beheren en besteden van gelden uit verschillende bronnen om daarmee een vernieuwende of versterkende bijdrage te leveren aan de lokale leefbaarheid. Dat laatste is ook de missie van het fonds: het realiseren van lokale initiatieven en projecten die de bewoners belangrijk vinden voor hun leefomgeving. Wil je meer weten? Lees dan ons beleidsplan.

Statuten

Hier vind je de statuten van het Gemeenschapsfonds Wijdemeren

Jaarverslagen

Op deze plek publiceren wij straks de jaarverslagen van WIJ. In een jaarverslag tref je naast het financieel verslag van de penningmeester, ook het verslag van de secretaris aan.